Le Bigott Gastronomic, familia-enpresa batetik multinazionaletara: ekinBarrik funtzionatzen du eta bere emaitzak neurtu daitezke

Publicado

Duela 35 urte baino gehiago Jaime Ponsek sortu zuen Le Bigott Gastronomic, eta ordutik, bereizgarri izan ditu bere otar gourmeten pertsonalizazioa eta kalitatearekiko konpromisoa, produktu estandarrei uko eginez. Gaur egun, bere seme-alabek, Virginia eta Jorge Ponsek, zuzentzen dute negozioa, eta ekinBarrin aurkitu dute estazionalitateak eta bi kokalekuren kudeaketak dakartzaten erronkei aurre egiteko beharrezko laguntza. Enpresak Bilboko Gran Vía kalean showroom bat eta Erletxeko industrialdean biltegi bat ditu.

Virginia Ponsek nabarmendu du ekinBarriren funtsezko ekarpenetako bat enpresako sailen artean ikuspegi bateratua sortzea izan dela, komunikazioa eta helburuen lerrokadura hobetuz. “Taldeko bilera periodikoak eta konfiantzarako guneak ezinbestekoak izan dira gatazkak konpontzeko eta administrazio- eta komertzial-langileen arteko ulermena bultzatzeko”, azaldu du.

Jorge Ponsek, bestalde, jasotako aholkularitzaren praktika balioa azpimarratu du. "ekinBarrik prozesuak antolatzen eta pertsonen kudeaketa optimizatzen duten dinamika berriak sortzen lagundu digu, hala nola, banakako eta taldeko elkarrizketak eta lanak planifikatzeko eta koordinatzeko asteko bilerak”, adierazi du.

Le Bigott Gastronomic lanean ari da bi kokalekuen arteko enpresa-kultura bateratua sendotzeko, bereziki Gabonetako kanpainan 12 pertsonako plantillatik 50 pertsonara igotzen den estazionalitate-egoeran. “Langile bati Erletxeren eta Bilboren arteko lotura funtzioa esleitzea erabaki dugu, eta horrek bi taldeen arteko oztopoak murrizten laguntzen ari da”, gehitu du Virginia Ponsek.

Etorkizunari begira, enpresak bere jarduera desestazionalizatu nahi du urtean zehar dastaketa eta maridaje ekitaldien bidez, eta Euskal Herritik kanpo zein nazioarte mailan zabaltzeko aukera aztertzen ari da. Bien bitartean, ekinBarrin parte hartzea funtsezkoa izaten jarraitzen du erakunde gisa eboluzionatzen eta erronka berriei aurre egiten jarraitzeko.

Le Bigott Gastronomic adibide argia da ekinBarriren metodologia enpresa-kudeaketa eraldatzeko gaitasuna duenaren erakusgarri. Horri esker, aldaketa antolamenduak errazten dira, langileen motibazioan eta konpromisoan eraginez, eta, horrela, euskal enpresa-ehunaren lehiakortasuna hobetzen lagunduz. 

Irakurri elkarrizketa osoa DEIA-n.